Polícia vyšetruje okolnosti požiaru stodoly a osobného motorového vozidla

27.10.2013 Bratislava

Policajti Obvodného oddelenia PZ Stupava vyšetrujú okolnosti včerajšieho požiaru stodoly pri rodinnom dome na ulici Hlinisko v obci Veľké Leváre. Podľa doterajších informácií požiar vypukol včera krátko po 22.30 h. Pri požiari prišlo k poškodeniu stodoly a rôznych predmetov v nej sa nachádzajúcich. V dôsledku požiaru bola poškodená aj fasáda rodinného domu, plastové dvere so zárubňou a vonkajšie osvetlenie domu. K zraneniu osôb pri požiari neprišlo. Celková materiálna škoda, ktorú plamene spôsobili, bola dosiaľ vyčíslená na cca. 6.000,-€.
Približne o 3 hodiny neskôr sme prostredníctvom volania na linku 158 prijali oznámenie o požiari osobného motorového vozidla Škoda Fábia (EČV:MA) v obci Lozorno na Požiarnickej ulici. Hodnovernosť oznámenia na mieste ihneď preverila a potvrdila hliadka PZ. Požiar hasiči lokalizovali, policajti miesto zabezpečili a vykonali všetky potrebné neodkladné a neopakovateľné úkony. Privolaný zisťovateľ príčin požiarov na mieste konštatoval, že požiar bol s najväčšou pravdepodobnosťou založený úmyselne. V dôsledku požiaru došlo k poškodeniu oboch zadných pneumatík s diskami, všetkých sklených výplní vozidla vrátane strešného okna, poškodený bol aj lak a interiér vozidla. Majiteľovi vozidla vznikla materiálna škoda dosiaľ vyčíslená na 3.000,-€.
Presné príčiny a okolnosti oboch požiarov sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania, poverený príslušník PZ začal v oboch prípadoch trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci.
 
Karina Považanová
oddelenie komunikácie a prevencie
 

Vyberte región

mark